Tarvitsetko lastenhoitajaa?

Jos tarvitset lastenhoitajaa, ota yhteyttä oman rauhanyhdistyksesi lastenhoitajia välittävään vastuuhenkilöön. Oman yhdistyksesi perhe- ja diakoniatoimikunta hoitaa asiaa paikallisesti. Jos et tiedä, keneen ottaa yhteyttä, voit pyytää oman yhdistyksesi vastuuhenkilön yhteystiedot tämän sivuston yhteydenottolomakkeella.

Löydät tulostettavan lastenhoitosopimuksen täältä.

Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen

Tämän sivuston kautta voit ilmoittautua resurssipankkiin vapaaehtoiseksi. Resurssipankkiin syötetään yhteystietojen lisäksi itseä kiinnostavat työtehtävät sekä mahdollinen kokemus. Ilmoittautujan on hyväksyttävä käyttäjäehdot omien yhteystietojen jakamisesta rauhanyhdistysten vastuuhenkilöiden käyttöön. Vapaaehtoisen tulee olla vähintään -06 – syntynyt. Yläikärajaa ilmoittautumiselle ei ole.

Rikostaustaote

Resurssipankkiin ilmoittautujalta tarkistetaan rikostausta, eli tilataan oikeusrekisterikeskuksesta rikosrekisteriote. Otteessa näkyy ainoastaan mahdolliset merkinnät huumausaine-, seksuaali- ja väkivaltarikoksista. Ote palautetaan tarkastamisen jälkeen vapaaehtoiselle itselleen. Otteen tilaamisen maksaa SRK.

SRK voi tilata otteen ainoastaan vapaaehtoisen kirjallisella suostumuksella. Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla tulee suostumuslomake, joka allekirjoitetaan sähköisesti piirtämällä allekirjoitus sille varattuun kenttään. Rikosrekisteriote tulee SRK:lle, jossa se katsotaan ja lähetetään kirjepostissa vapaaehtoiselle itselleen. Rikostaustaote pitää tilata vain kerran. Sitä voit käyttää myös mahdollisesti myös muissa vapaaehtoistehtävissä.

Mitä ilmoittautumisen jälkeen tapahtuu?

Kun yhteystietosi on järjestelmässä, kestää noin viikko, niin ne ovat paikallisen rauhanyhdistyksen vastuuhenkilön käytettävissä. Hän voi koota alueensa vapaaehtoisista esimerkiksi lastenhoitoringin, ja tarjota työtehtäviä. Sinulla ei ole kuitenkaan velvollisuutta ottaa tarjottuja tehtäviä vastaan.

Jos otat tehtävän vastaan, voit sopia perheen vanhempien kanssa käytännön järjestelyistä ja tarkemmista aikatauluista. Rauhanyhdistyksen vastuuhenkilöltä saat sopimuspohjan, jonka allekirjoitatte perheen vanhempien kanssa. Muistathan, ettei perheen sisäisiä asioita ole sopivaa kertoilla eteenpäin.

Tehtävän jälkeen annat pankkiyhteystietosi rauhanyhdistyksen vastuuhenkilölle palkkion maksamista varten. Vastuuhenkilö toimittaa tiedot SRK:lle, josta palkkio maksetaan.

Tietojen päivittäminen / pois resurssipankista

Elämäntilanteesi voi muuttua, ja et ehkä haluakaan enää olla mukana resurssipankissa. Voit ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen resurssipankki@srk.fi ettet halua enää yhteystietosi olevan siellä. Sen jälkeen kaikki tietosi poistetaan järjestelmästä. Samaan osoitteeseen voit ilmoittaa esim. muuttuneista yhteystiedoistasi.